Falja e namazit te drekes pdf

Jan 06, 2016 namazi i drekes suneti, farzi dhe suneti i fundit eshte i pergaditur sipas ilmihalit. Perkujdesuni per namazet dhe ne menyre te vecante per namazin e mesem dhe te jeni adhurues te allahut. Falja e namazit ne praktike namazi i sabahut youtube. Nov 10, 2012 surja mulk kush deshiron ta mesoj adm v. Duhet te ndalen mjetet dhe duhet te falemi drejt kibles dhe ne kembe. E di te tashmen dhe te ardhmen, e nga ajo qe ai di, te tjeret dine vetem aq sa ai do.

Personi i cili nuk e fale namazin ne kohen e vet, pa arsyetim islam, jo vetem qe. Facebook is showing information to help you better understand the purpose of a page. Kushtet e namazit per te qene namazi i vlefshem duhet plotesuar disa kushte. Tash do te ngritni duart dhe te beni nje dua te namazit pas duas ju keni perfunduar cdo gje rreth namazit te drekes. Faqe me karakter fetar dashte allahu te perfitoni dhe te mesoni gjera qe nuk i keni ditur dhe keshtu qe ta. Namazi i vitrit nuk eshte mire te lihet pa falur, edhe pse nuk eshte farz. Ne rrugen e atyre ndaj te cileve ke bekimin, e jo ne te atyre qe je hidheruar, dhe qe kane humbur.

Koha e namazit falet pasi qe dielli te leviz prej zenitit, deri ne ate pozite kur hija e cilitdo objekt fiton gjatesine e tij perberja e namazit namazi i mesdites perbehet prej 10 dhjete rekateve. Farzet dhe vaxhibet ne udhetim nuk duhen falur mbi kafshe pa pasur shterngim te madh. Nisur nga kjo, njeriu duhet te ndalohet nga falja e namazit te drekes pas namazit te. Falja e namazit ne kohen e caktuar quhet eda, kurse falja e namazit pas kalimit te kohes quhet kaza. Kalendari i muajit te ramazanit per shqiperine kosoven dhe. Allahu ekber dhe ulemi ne ruku, ashtu sic eshte paraqitur ne foton e meposhtme. Kursija e tij eshte sa qiejt dhe toka, kurse kujdesi itij ndaj te dyjave nuk i vie rende. Ne adresat e meposhtme do te keni mundesi te shkarkoni namazin ne 5 kohet e tij. Argumenti i ketyre urdhrave ne kuran nuk eshte i qarte i prere sa i farzit.

Keto jane namaze vullnetare dhe kryerja e tyre edhe pse nuk eshte e domosdoshme, cmohet shume. Ne kohen e te derguarit te allahut sal allahu alejhi ue selem grate e kishin zakon te dilnin menjehere pasi qe perfundonte falja e namazit te detyruar. French southern territories kergulen islands, to fr. Falja e namazit te drekes per tu shkarkuar ne pdf falja e namazit te ikindise per tu shkarkuar ne pdf falja e namazit te ikindise per tu shkarkuar ne pdf falja e namazit te jacise per tu shkarkuar ne pdf. Ndersa ne namazin e drekes dhe ikindise lexohen me ze te ulet.

Namazi i jacise farzi dhe suneti eshte i pergaditur sipas ilmihalit. Dec 25, 2015 namazi i drekes pas namazit te xhumase konsiderohet risi, risi e urrejtur. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on youtube. Kalendari i muajit te ramazanit per shqiperine kosoven dhe maqedonine 2020.

Falja e namazit surja mulk kush deshiron ta mesoj adm. Kohet e namazit mevakitu essalat namazi eshte ibadet i cili patjeter duhet te kryhet ne kohen e tij te cilen e ka caktuar allllahu xh. Nuk eshte legjimituar me librin e allahut, as me sunetin e te derguarit te allahut sallallahu alejhi ue sellem as me sunetin e prijesve te drejte udhezuar pas tij. Nga keto 4 kater rekat jane sunnet, 4 kater rekat jane farz dhe 2 dy rekat jane sunnet te fundit. Falja e namazit behet duke u bazuar ne rregullat e dala nga dy burimet kryesore te legjislacionit islam, pra kuranit dhe hadithit. Kush mund te ndermjetesoje tek ai, pos me lejen e tij. Jam fillestar ne namaz a me falen gabimet qe i bej gjat namazit pergjigjet dr shefqet. U njohen ne facebook, takohen ne studio per here te pare dua te te bej te lumtur, 15 shkurt 2020 duration. Falja, namazi, falja e namazit, forma e namazit, menyra e namazit, praktika e namazit, meso faljen, meso namazin, meso faljen e namazit.

Falja e namazit te sabahut per tu shkarkuar ne pdf falja e namazit te drekes per tu shkarkuar ne pdf falja e namazit te ikindise per tu shkarkuar ne pdf. Falja e viternamazit dhe e namazit te bajramit, kur je i pasur, te presesh kurban, te japesh sadakafitrin, jane vaxhibe. Namazi per fillestar shembull per tu shkarkuar ne pdf 20. Urdherimi per faljen e namazit nenkupton kryerjen e tij ne kohe dhe hapesire por pa e percaktuar specifikisht, kjo sepse koha dhe hapesira jane element te domosdoshem ne kryerjen e veprimit. Nga keto 4 kater rekat jane sunnet dhe 4 kater rekat jane farz. Ne rastin e namazit te sabahut, pas hajje alelfelah, ezanit i shtohet edhe. Antiinflammatory foods what i eat every week duration. Lista e veprimeve ne namaz pdf lexoni broshuren falja e namazit pdf per ata qe deshirojne ta ribotojne broshuren formati corel 12 cdr versioni jpg me kualitet te larte ana 2 degjoni disa sure te shkurta nga kurani lexon meshari rashid degjoni ezanin. Namazi i drekes suneti, farzi dhe suneti i fundit eshte i pergaditur sipas ilmihalit. Amin me pas eshte e obligueshme te thoni nje sure tjeter.

Inna atajna kel kewther fe salli li rabbike wen har inne shanieke huwel ebter me emrin e allllahut, meshiruesit, meshireberesit 1. Vendosa me e fale synnetin e drekes per hire te allahut u drejtova ka kibla. Besimi ne percaktimin e zotit kushti i miresise ihsanit me emrin e all. Nuk mund te veshe kemishe e as pantollone, as mantil me kapele, as petk te ngjyrosur me safran, as vers dru i verdhe, e kush nuk gjen nallen le te mbathe meste, por le ti gdhend as sa te vine grykezat te vine nen nyjet e. Menyra me e mire qe mund tju keshilloj eshte qe ta printoni ne leter edhe te filloni te beni sa me shume praktike. Kushtet e fese permbajtja hyrje kushtet e nenshtrimit islamit 1. Dreka dhuhr falet pasi qe dielli leviz prej zenitit, deri ne ate pozite kur hija e objektit fiton gjatesine e objektit. Suret lexohen me ze ne namazin e sabahut, akshamit dhe jacise.

871 1053 904 856 834 264 1019 1286 1157 1624 1212 564 440 1407 370 846 75 1170 934 208 1301 799 251 635 1374 859 563 1135 1279 1337 151 1137 536 1315 236 254 480 775 500 1170 1378 295 800